2-Takt snuivertjes

  12-Mei-2018 Overijssels-mooiste!

De 2-takstsnoevers rit van 12-Mei-2018, "Overijssels mooiste"bleek een verassende brommer rit door fantastische Gelderse kasteel landschappen. In deze tijd van het jaar en met dit mooie weer, was het soms ademloos genieten! Je zou vergeten om de 2-taktgeur binnen te snuiven. Met 70 2-takts en een 4-takt was het voor ons een volle en goed bezette tocht. Puur genieten.Maar t’meest genoten, heb ik (persoonlijk) van de mensen die zonder ook maar 1 verplichting, zich bijna de hele dag beschikbaar stellen, voor het plezier van deze "meute"ultieme bromfietsgenieters ! Zoals met broodjes smeren (smorgens op tijd), Ineke t H al druk in de weer was en smiddags samen met van Jannie v H het laatste balletje uit de jus halen, en ze vervolgens alle rommel en vaat weer onzichtbaar maken. Het is in 1 woord "geweldig" ! Maar ook de heer Piefers die de inschrijvingen weer administratief en financieel afwerkt, "petje af! En natuurlijk onze bezemwagen chauffeur Lennard D heeft topwerk afgeleverd! Namens N’Tuf en de 2-Taktsnoevers alle actieve vrijwiligers bedankt voor jullie onmisbare inzet!

Jos scholten ook bedankt voor het leveren van je mooie beeld materiaal, van deze tocht. Twas fantastisch

Garage Beltman bedankt voor het beschikbaar stellen van jullie service bus, als bezemwagen.


Hoi 2-Taktsnoevers hierbij een verslagje van mijn gasten! (Wim Pas).

Wij hebben elkaar jaren geleden leren kennen bij rondje Winterswijk, hier houden we ook elk jaar een weekend samen, verder zien we elkaar bij activiteiten van de Sparta club en natuurlijk het jaarlijkse Sparta weekend in Limburg.

Ook is dit jaar al een weekend Tuintjenhorn geweest, daar is nu dus weekend Rijssen bij gekomen en hebben nu dus dit jaar nog 3 weekenden te gaan Winterswijk, Alf aan de moezel en het Sparta weekend in Asenray.

Groet Wim


Hemelvaart weekend in Rijssen!

 

De toertocht van de 2 takt-snoevers op de zaterdag van het Hemelvaartweekend was voor ons een hele goede reden een lang weekend te gaan kamperen in het mooie Twente. Tuitjenhorn en Sint-Oedenrode liggen een eind van Rijssen af en een lekker lang weekend kamperen met vrienden is nooit weg.

Camping "Het witte zand" werd onze uitvalsbasis om de omgeving te gaan verkennen. 

De bromfietsen werden uitgebreid bekeken door de andere campinggasten, zeker de Zündapps! De Kreidler hoefde niet op belangstelling te rekenen :-p !! (Sorry Dick). Er werden herinneringen opgehaald aan oude tijden en aan de bromfietsen uit de tienerjaren.

 


Een hele mooie rit door de prachtige omgeving! Jammer genoeg zorgde een pechgeval ervoor dat we de tocht niet helemaal konden afmaken. Op de camping was het euvel al snel verholpen en met een barbecue werd een gezellig dag afgesloten.

Op zaterdagochtend op tijd vertrokken naar het clubhuis van ’n Tuf. Jullie boffen maar met zo’n mooi onderkomen! De tocht van zaterdag was al even mooi als die van de dag ervoor: een goed georganiseerde tocht door jullie mooie omgeving.

Op zondag werd het weer tijd om naar huis te gaan. De tijd vliegt als het gezellig is.

2 Takt-snoevers en in het bijzonder Wim Pas: bedankt voor de mooie, goed georganiseerde tocht rondom Rijssen!

Het was "skoftig moi" en "kei skon"!

 

Groeten uit Noord Holland en Brabant; Dick en Ina Schotten, Arno en Françoise Vervest.21-April 2018 11-stedentocht


 Als "Tweetaksnuiver" een hele mooie dag beleefd! Zaterdag 21 April was het dan weer zover, onze eerste voorjaarsrit met "de snuivers"stond op het programma! De 11-stedentocht! En voorjaar was het, het weer was fantastisch!

Na eerst met elkaar en met onze brommer maatjes uit Eefde en een stel "nozems" uit Deventer een bak koffie met cake te hebben genuttigd, in ons n’Tuf clubhuis. En natuurlijk buiten, elkaars brommers te hebben bewonderd, gingen we samen op weg naar Vriezenveen! Heerlijk om de tweetaktgeur weer te mogen ruiken in het vroege voorjaar!

Het ontvangst in tVenne was weer allerhartelijkst, het was weer genieten geblazen van al dat moois, koffie en natuurlijk om weer contact met al de liefhebbers  en bekenden te he

bben. De start van de tocht voelt als een koe in de eerste voorjaarswei! Heerlijk we gingen weer "los",wel in een gematigd tempo, weliswaar. Maar dat kan toch ook niet anders, als je met 600 brommers over dezelfde wegen stuurt. De tocht leidt ons langs mooie plekjes, om in Ommen onze 1e stop te maken. Zonnig gezellig en dorstig! Kwam goed uit want het drinken stond al klaar. Genieten van al dat door de zon beschenen Chrome.

Daarna weer verder, heerlijke geuren opsnuivend en bloemenpracht  aanschouwend, genieten, door het mooie Overijsselse coulissen landschap. En natuurlijk even het gas even helemaal los op het asfalt van de "Luttenberg ring" om daarna rustig het terrein van het verpleeghuis "krönnenzommer" te doorkruizen en te bezichtigen! Wat is het "mooi" daar! We werden door de vele bewoners en patiënten met lachende gezichten en al zwaaiend verwelkomd. Mooi was het! onder het genot van harmonica muziek een drankje en een slaatje nuttigen. En ondertussen bewoners bijpraten over onze "oude brommers". Mooi en dankbaar dat het zo kan. 

Na door de  bewoners weer lachend uitgezwaaid te zijn ging de tocht weer terug naar Vriezenveen waar de staldeuren van de paardenstal al weer gastvrij open stonden.

Lekker even bijkomen met een balletje en een biertje en een stukje goede country muziek! 

Wat wil een mens nog meer? Samen met de snuivers daarna weer naar Rijssen gereden, waar we nog iets gedronken hebben in ons clubhuis. Blij en voldaan gevoel, en ook nog een fijn bericht in het clubhuis! Jan bedankt en welkom!

Je bent nu een echte "snuiver"! ; ) Henk

Ps organisatie van de 11-stedentocht bedankt namens de 2-Taktsnoevers

Hier vindt u ons (N'Tuf en de 2-taktsnoevers), gezamenlijke clubblad van 2018.

 

Klik hier om ons clubblad helemaal te lezen!

Even een herinnering, zaterdagavond 10 Maart was er een puzzeltocht bij 'n Tuf. 

De route liep door Rijssen en onderweg moesten we op zoek naar foto's en een bijbehorende vragen beantwoorden. 

Een ieder met een vrije Zaterdagavond in de agenda is dit aan te bevelen. Dus voor volgende keer, doe dan een paar fijne schoenen aan, pak een zaklamp en puzzel gezellig met ons mee.

Om de kosten hoef je het niet te laten, 6 euro voor leden en 10 voor niet leden. Daarvoor kregen we een een hapje en drankje onderweg en natuurlijk gezelligheid en drinken in ons clubgebouw na afloop.


Op Donderdag 18 Januari beleefden we een mooie technische club avond bij de 2-Taktsnoevers. Met het bezoek van de gebroeders Poot uit Merselo, als sprekers deze avond. We begonnen met lekker koffie met cake aan en om de bar. 


De gebroeders Poot nemen daarna als vanzelf de avond over, op een humoristische manier, met veel technische brommer informatie en eyeopeners en leuke afwisselende van elkaar overnemende anekdotes en feiten. Dit alles ondersteund door de beamer beelden die gestuurd werden door een computer die spontane vastlopers kreeg als het merk Kreidler werdt genoemd.


"Piet Poot vertelt: Ik ben opgegroeid in een fiets / bromfietszaak (die nog bestaat maar alleen nog fietsen verkoopt) en heb altijd met diverse bromfietsmerken te maken gehad totdat ik in 1973 echt met het Zundapp virus besmet ben geraakt. Gezien de ervaring die ik had overgenomen vanuit het ouderlijk huis "Geen rommel maar een goed product" ging ik dus van start met de merken Zündapp en Kreidler, waaraan later nog aan aantal andere merken werden toegevoegd...... meer valt hier te lezen op de site van de Zundapp veteranen 


Kortom, We kregen veel technische brommer sleutel informatie op een humor volle leuke manier tot ons. Ook aan de inwendige mens was weer volop aandacht  besteed met nootjes en knabbeltjes op de tafels en met de nodige dorstlessende drankjes er natuurlijk bij! 


Dus Bedankt gebroeders Poot en organisatie, voor deze mooie leerzame 2-Taktsnuif avond!
2-Takt snuif nieuws. 30 December de brommerbeurs in Vriezenveen bezocht. Geweldig wat hebben die jongens van het Oale kreng veel mooi werk geleverd. Alles was compleet, van verkeersbegeleiding tot catering, aan elk detail was weer gedacht. En het blijkt dat de hobby aanstekelijk werkt, want wie had gedacht dat ik dit mooi zou gaan vinden. Veel mooie hebbedingen zien staan, je zou ze allemaal willen proberen. Kortom een hele goede afsluiting van een mooi brommer toer seizoen. En een mooi uitkijken naar het nieuwe toerseizoen iedereen een goed uiteinde 2017 gewenst en een gezond hobbyrijk 2018 gewenst met veele  mooie toertochten!


Kijk hier naar een reportage van TV Oost van deze brommerbeurs.

kom met zin allen bie mekoar! 

Dat was de insteek van de N'Tuf, samen met de 2-Taktsnoevers. Dit voor de oudejaarsbijeenkomst en de op zaterdag 6-Januari (3-koningen) gehouden nieuwjaarsreceptie! En het was echt een fijn samenzijn, om in 2018 mee van start te gaan. En dan mag ik echt niet nalaten, om de organisatie van beide evenementen te bedanken! O wat werden we verwend! Oliebollen, hapjes en drankjes alles perfect voor elkaar en tot in de puntjes verzorgd. Na elkaar het beste te hebben gewenst voor het nieuwe jaar werdt het een gezellige boel. Mensen met allemaal een gezamelijke passie, een motorblok! Hebben altijd wat met elkaar te delen. Onze gezamenlijke hobby het motorblok 2-takt of 4-takt, nieuwe bolide of Oldtimer, 50cc of .. wat er omheenzit, de prestaties, het vermogen en natuurlijk de stuurmanskunsten die voor elk type motor weer anders blijken, en technieken die de verschillende soorten motoren net zo verschillend maken als de mensen die ze besturen! Mooi dat de club zo voor elkwatwils in petto heeft. Wens allen een goed en gezond 2018, met veelsaamhorigheid,club,brommer en/of motor plezier.